25.10.04

Jsem naivní? A co vy?

Naletěli jsme všichni, koho v pátek zaujala těžce destruktivní koncepce českého zdravotnictví z dílny ČSSD, na nějakou provokaci či mediální konstrukci? Paní ministryně se od návrhu distancovala, pan premiér jakbysmet, je to prý dílo dvou pomýlených starších pánů, které nemáme brát vážně, navíc interní materiál, který na veřejnost nepatřil. Co s tím?
Tak moc jsme zas, myslím, nenaletěli. Zveřejněné nápady z MZ jsou zcela kompatibilní s tím, co paní ministryně říká i dělá. Soukromé praxe by dostala pod kontrolu ráda, jak dala najevo při nedávné diskusi o platech zdravotníků. Myslím, že je ve veřejném zájmu, když o podobných šílenostech noviny píšou, i když jde třeba jen o pracovní návrhy. Máme tak k dispozici cennou sondu do myšlení a preferencí přinejmenším jisté části úředníků a funkcionářů. Něčí snaha poškodit vládu a ČSSD? Možná; ale poškozují se především sami tím, že spolupracují s lidmi, jako jsou autoři sporného dokumentu. Když ukradnu v samoobsluze flašku piva a někdo to o mně napíše, poškozuje mě on, nebo já sám sebe? Řekl bych, že já sám sebe, ale třeba uvažuju zbytečně přímočaře, jelikož nejsem politik. A tu rudou blůzičku, tu si vážně na paní doktorku Emmerovou nikdo nevymyslel, to ona sama...
KLÍČOVÁ SLOVA: odstup.

1 Comments:

Anonymous Anonymní said...

DAvid: Obávám se, že to mysleli upřímně.

Z jiného soudku: Všímáte si kampaně pana Machovce? Hesla typu "Nedopustím privatizaci (vytunelování) té a té nemocnice" či "Nechám opravit silnice" ještě jedou. Teď ale na Masarykově nádraží visí nejlepší kousek: "Za nás bude líp!" Chodím kolem do práce a pan Karel mi tímto vždy změní náladu.

26/10/04 09:16  

Okomentovat

<< Home