7.12.04

Index blogu za listopad

30.11.
Pohřeb vzdálených příbuzných na vesnici mezi kopci: Prší, jako by nemělo přestat už nikdy. Velká vesnice, která kdysi bývala městečkem, se brání kamennou dlažbou jen na rynku, dál začíná bláto.
Kariérní postup pro mateřské školy: "Ten nejlepší zápasník, ten má černý pásek?" - "Ano." - "A když ho porazí ten, co má červený, co pak?"

23.11.
(My) pisálci, aneb počítačová žurnalistika: Na svém pěkném blogu Festival SuperMall rozpoutal jIRI diskusi o české počítačové žurnalistice.
SMS pro Tatry: Máte rádi Vysoké Tatry a chcete přispět na záchranné práce po vichřici?
Groteska: Příhoda jak z němého filmu. Malý náklaďák s uhlím, odhadem tak na půldruhé tuny, se pokoušel nacouvat na chodník.

22.11.
Obrana poměrů: Stárnoucího člověka poznáte bezpečně podle toho, že hájí establishment a nadává na mládež.

19.11.
Pamatuju si jen z fotek ty naše hnusný, úchylný oblečky: Tak nevím. Plyne z toho něco?
Taková jasná věc, a nedošla mi: Stydím se. Před časem jsem se pustil do hlubokomyslné úvahy o prodejní době v obchodech - zda jsou nápady omezit ji rozumné, či nikoli.

16.11.
Asi asi: Dialog s kolegyní před nějakými dvaceti lety na periférii Bratislavy v cikánské osadě.
Asi asistent: Někdo, jehož identitu neznám, zatímco on mou ano (v době Internetu tak běžný úkaz, že by si zasloužil jednoslovné pojmenování), mne ve svém blogu nazval asistentem.

14.11.
Tolerance: všechno špatně, zpátky na stromy a začít znova: Theo van Gogh, podle toho, co jsem si o něm přečetl, zřejmě nemiloval nic tolik jako dobrou hádku.

11.11.
Důvody frustrace: Tak jsem se dověděl, že ve věkové skupině, do níž patřím, je 26 % Čechů pro návrat do poměrů před listopadem 1989.

9.11.
Sametová: Sleduju se zájmem v Lidovkách cyklus rozhovorů Renaty Kalenské s hlavními aktéry listopadového převratu před patnácti lety.

6.11.
Nový Tungsten T5 od PalmOne nemá některé užitečné rysy předchozích tří modelů.
Gulag a bolšaja zona: sovětský režim, zejména ve svých počátcích, byl samozřejmě krutý, ale víc škod a životů měla na svědomí jeho neschopnost než jeho výkonnost.

4.11.
Hillary: Jedním z nejdůležitějších důsledků porážky Johna Kerryho je pravděpodobné jméno kandidáta Demokratické strany v roce 2008.
Tolkien pro mateřské školy: "A nebolelo ho to?"

0 Comments:

Okomentovat

<< Home