28.8.04

Kousla ho snad tarantule, nebo co?

"(...) vzpomenete si na nějakou originální Havlovu myšlenku?"
"Jednou se třeba mluvilo o jaderném odpadu a prezident najednou řekl na první pohled naivní věc, která mi ale připadala strašně zajímavá - že prý se v budoucnu budou vypravovat veliké nákladní kosmické lodi, které se naplní odpadem a zamíří ke Slunci. Tam bouchnou a travička povyroste."
"To by možná vymyslel i žák základní školy."
"Všechny geniální nápady jsou strašně jednoduché (...)"
Přečetl jsem si ve čtvrtečním Magazínu Dnes interview s Michaelem Kocábem (neručím za trvalost linku). Vhodné slovo je "trapný". Kocáb se předvádí jako autoritativní zapšklý patriarcha, aniž by si toho byl vědom - naopak, je si určitě jist, že se ukazuje v nejlepším světle. Vždyť je mu jen padesát! To není zas tak moc... aspoň doufám. Pokud odsuzuje kvůli nemravnostem hudbu, kterou dělá Eminem ("když je [Eminemovy nahrávky] u nich [svých dospělých dětí] objevím dneska večer, tak je rozlámu"), pak kádruje stejně, jako jeho kádrovala Tribuna v osmdesátých letech kvůli Strace v hrsti. Ach jo; je to jen věkem? Dopadneme takhle všichni, slepí k vlastní slepotě?
KLÍČOVÁ SLOVA: "stejně bych to rozlámal"; "potrat bych jí nedovolil"; "nutit rádia a televize, aby hrály víc české hudby".

1 Comments:

Blogger Jan Vaněk jr. said...

Link vydrží cca týden, ale myslel jsem, že právě k vytvření permanentních záloh je Furl.
A takhle velké materiály obvykle převezmou i na iDnes a rozhovor s Kocábem nebyl výjimkou. Je to tam v (trochu) lepším formátu i s fotografiemi.

30/8/04 12:11  

Okomentovat

<< Home