6.9.04

Árijské listy?

Jinak sympatická snaha pana Jana Čulíka o maximální názorovou otevřenost a pluralitu občas přivede jeho Britské listy do nebezpečné blízkosti hnojiště. Nevolám po cenzuře ani nehodlám panu Čulíkovi mluvit do vydavatelských pravidel, to je jeho věc. Jen si dovoluji poznamenat, že to je hodně nevkusné. Těm, kdo se do mě teď chtějí pustit, navrhuju preventivně přečíst tohle, ať můžeme s diskusí začít kousek dál než na nule.
KLÍČOVÁ SLOVA: "tyto vojenské letouny budou přelétávat nad jejich domy stejně jako přelétávají nad domy palestinských rodin na Izraelem okupovaných územích."

6 Comments:

Anonymous Anonymní said...

Bohuzel, nemyslim si zese jedna o nebezpecnou blizkost hnojiste. Kdyz jsem si precetl ostatni clanky autora, BL se do hnojiste hluboko zanorily. Je to pro mne smutne, spousta clanku tam mela hlavu a patu. Autor je plizivy antisemita a opravdu (po absolvovanem dvacatem stoleti) nerozumim, co takovy clovek muze pohledavat na Masarykove universite, kde patrne uci mlade lidi. Cemu asi, kristepane? Nevolam po cenzure, takoveho cloveka bych proste a jednoduse z univerzity vyrazil. Btw, skvely post v anglickem blogu! Milan S.

6/9/04 21:22  
Anonymous Anonymní said...

Mam takovy dojem, ze neni hned potreba pouzivat vyrazu "blizkost hnojiste" nebo mrskat vyhozenim z pracoviste apod. Myslim si, ze zurnalistika je o urcite urovni a vyzaduje take urcitou minimalni uroven od ctenaru (hyena Goethe necte).

Culikovi BL maji na rozdil od rady skvaru v ceskych koncinach uroven. Jinde se beztrestne vyhrozuje zabitim, zbitim, mucenim a nacionalni nenavist, sovinismus jsou tam sireny primo clanky autoru.

Jinak nevim, co antisemitskeho je na izraelskych letounech preletavajicich nad domy, ledaze kazda zminka o spatnych cinech Izraele je antisemitska jak by si nekdo rad pral. Pojem antisemitismus se tak stava stale hure pochopitelnejsi. Asi je tedy antisemitska i samotna OSN a mela by se zrusit (na popud A. Sharona?)

Myslim, ze autor je rozhorcen palestinskymi utoky, ale sam prosazuje ono muslimske oko za oko, zub za zub. Kde jsme to jiz v ceskych koncinach zazili?

7/9/04 13:34  
Anonymous Anonymní said...

Nevim jak kritizovat schvalovani cinu Izraele a pritom nebyt nemistne oznacen za antisemitu. Schema reakci je vzdy stejne: nemistne osocovani z nenavisti k Zidum. Prikladem budiz urazka francouzskeho statu usty izraelskeho premiera Sharona, kdyz vyzval legitimni francouzske Zidy k okamzite emigraci, protoze jim v zemi hrozi antisemitismus. Jak dobre vime, ukazalo se, ze posledni tzv. antisemitske utoky ve Francii spachali nejaci pomateni Zide. Takze je otazka, co je antisemitismus a kdo je antisemita a k cemu
a komu to cele titulovani slouzi?
Mate doma take cernou antisemitskou kocku?

7/9/04 14:00  
Anonymous Anonymní said...

Diskuse na toto tema jsou asi vzdy ponekud vzrusene, takze se do toho nebudu zapojovat, jenom me zaujala veta "Culikovi [sic] BL maji na rozdil od rady skvaru v ceskych koncinach uroven." Docela by me zajimalo, jak se to pozna... Jakoze tam chodi lide, kteri zastavaji stejne nazory jako vy? Ano, to jiste, vzajemne poplacavani po ramenou je velice prijemne -- popovidat si s inteligentnimi lidmi, narozdil od tech blbcu odnaproti, co se mnou vubec nesouhlasi.

8/9/04 14:57  
Anonymous Anonymní said...

No hadejte jak se pozna hnup?

9/9/04 15:17  
Anonymous Anonymní said...

Autor toho článku na BL měl bohužel pravdu. Sotva dva dny potom spadl v Náměšti britský vrtulník a šest vojáků zahynulo v hořících troskách. Zaplať pánbůh, že se něco takového nestalo při letecké show v Brně. Kdyby taková stíhačka spadla na Brno, to by měli brněnští politici radost. Ale jim je to jedno. Zajímají se přece víc o úplatky a aféry než o bezpečí občanů.

13/9/04 09:44  

Okomentovat

<< Home