12.12.04

Hodně velká předscéna

Tohle je od Neviditelného psa vážně milé. Matně se mi to vybavuje z bůhvíjaké minulosti, s chutí jsem si to přečet' celé. A představoval si přitom ty dva. Jejich hlasy a gesta. "Mnohdy stojí za to podívat se na život jako na velkou starou vzácnou knihu se zlatou obřízkou." - "Prosím? Ořízkou." - "Já měl na mysli Starý zákon."
KLÍČOVÁ SLOVA: klaun.

2 Comments:

Anonymous Anonymní said...

Zdravim,
jestli chcete muzu vam to poslat v mp3. Je toho vice (cca 4 predsceny?) a posloucham to uz asi 20 let a je to porad stejne dobre :-).
A clovek musi mit maturitu aby tomu rozumel.

Mareg
grossman(zvinc)nspuh(tcka)cz

16/12/04 10:12  
Blogger Jan Vaněk jr. said...

Google mi našel další výskyt (na sajtu, kde jsou i jiné forbíny) a Jyxo ještě jeden Jyxo; vsadím se, že jsou starší. Na prvně uvedených stránkách stojí "přepsáno z nahrávek", a i když neuvádí výslovně, že tak učinil sám, zdá se to nejpravděpodobnější; povšiml jsem si ostatně, že všechny tři texty sdílejí "v Ardézském lese" (nahrávku sice k dispozici nemám, ale opravdu nevím, proč by to Werich takhle pletl), tedy patrně i původ.

Takže NP má na svědomí netoliko (jak napadlo už Mormegila přede mnou :-) dost možné porušení autorských práv dědiců W+H (jasně, je to v současnosti ne-li fair use, pak rozhodně common practice, na niž není žalobce a nebýt jí, neměli bychom spoustu milých věcí, takže to nevytýkám ani tomu Brňákovi), ale i skoro jisté přivlastňování acházení s prací cizích metodou "přišlo e-mailem", což je nepěkné.
Na druhou stranu aspoň zrušili to ohavné formátování do tabulky :-)

20/12/04 17:16  

Okomentovat

<< Home