31.1.05

Nemají špetku stylu

Nejde o to, zda politici berou úplatky; berou, v té či oné formě, všichni. Jde jen o to, od koho. U českých politiků navíc ještě o to, aby výše úplatku nebyla ponižující pro republiku a pro konkrétní reprezentovanou instituci. Protože - chvilku se utrhnou z řetězu a už by šlapali za pár pětek. A namísto propleteného řetězce bank, kde stopa končí někde na Jersey, Guernsey či v Panamě -tak se to přece má dělat, to si nemůžou přečíst ani Forsytha? - jim poslouží strejda. Nemají špetku stylu. Ale lze na to hledět i pozitivně: jdou prostě se svým lidem. Možná to není úplně sociální, ale zato velice demokratické. Nebo snad naopak?
Nicméně MF Dnes by potřebovala lepší investigativce. Nebo pečlivější udavače, ktaří by to těm investigativcům donesli pěkně hotové, jak už to chodí. Pletou si část platu s celým, plat s příjmem, vymlouvají se, když by měli uznat vlastní chybu. Zkrátka a dobře, je to celé taková holomajzna. Divácky nepřitažlivé. A je mi namouduši jedno, jak to dopadne, poměrům v zemi to ani nepřidá, ani neubere.
KLÍČOVÁ SLOVA: ganz egal; vjso rovno.

1 Comments:

Anonymous Anonymní said...

Jak to dopadne ? Jako obvykle. Kluk z plakátu to ustojí, usedí, umlží. Na rozdíl od všech ostatních to bude činit upřímně.
Co neustál, byl pan Přibyl, kterýho musel propustit. Ten se teď prý vrátil a Bublá se, že se bude policajtum starat o sportovní vyžití. Prý je třeba ho zaměstnat, protože každý potřebuje jíst...
BST

1/2/05 00:54  

Okomentovat

<< Home