4.3.05

Poezie je železnice svého druhu

Jistě znáte nynější billboardovou kampaň Českých drah. K jejím kladům patří pěkné černobílé fotky a dále skutečnost, že použité plakáty jsou umístěny (zdá se mi) výhradně na drážních objektech a pozemcích, takže (jak doufám) to dráhy nic nestojí. Tedy, nic: samozřejmě stojí, on tu kampaň musel taky někdo vymyslet, nafotit, vyrobit plakáty a vylepit je. Možná by ty prachy měli dát raději uklízečkám, aby měly větší motivaci a vlaky byly čistší - nejen mezinárodní rychlíky, ty, připouštím, ujdou. Anebo někomu, kdo umí česky, aby jim vysvětlil jemný významový rozdíl mezi obraty Železnice je poezie svého druhu a Železnice je svého druhu poezie. Ty uklízečky by však byly užitečnější.
KLÍČOVÁ SLOVA: Pohádky o mašinkách.

2 Comments:

Anonymous Anonymní said...

Vlak? To je to co me obcas brzdi cestou autem? Jeste ze jezdi vetinou pres mosty nebo skrz tunely... zbytecna zalezitost, dokud tam nepujde jist ze zeme a nepojede to prumernou rychlosti 130km/h tak nebudu ani zjistovat kudy se chodi na nadrazi. Ale mozna se brzy dockam.

4/3/05 13:17  
Anonymous Anonymní said...

No, nevím jak kdo, ale já ani v autě nejím ze země a 130 průměr neudělám, na D1 zejména (nebo je to o držku), což vlak už díky koridorům skoro jo. Takže bych to zase nezatracoval. Navíc - ve vlaku si můžu číst, pracovat, dívat jen tak z okna. Na té D1 se jen dívám z okna a to sakra bedlivě! :-)

8/3/05 11:42  

Okomentovat

<< Home