4.3.05

Můj první kontakt s offshoringem

Člověk o tom pořád čte, slyší, i sám někdy mluví, ale ještě to nezažil na vlastní kůži. Až dnes. Zavolala mi jakási Shankari z Bangalore. Dělá něco pro klienta, který chce cosi po nás. Připadal jsem si, jako když jsem poprvé uviděl Eiffelovku: ono to vážně existuje!
KLÍČOVÁ SLOVA: glo-ba-li-za-ce.

5 Comments:

Anonymous Anonymní said...

Pardon, ale co je to (jednou vetou) offshoring?

4/3/05 21:03  
Blogger akb said...

Zadávání částí hi-tech zakázek do zemí třetího světa: Indie, Čína apod. Americky se tomu říká (častěji) outsourcing, což u nás znamená něco podobného, ale přece jiného: subkontraktování důležitých kompetencí firmy (sorry for the lingo :) externím dodavatelem, nikoli nutně ze zahraničí. Jednoduše: jednáte s někým v Americe, a najednou vám kvůli té věci zavolá někdo jiný z Indie, kdo na tom pro ně dělá...

4/3/05 21:51  
Blogger jezovec said...

tohle já znám z druhé strany... :)

americká forma cosi dojednala s jinou americkou firmou a najednou jim e-mailuje kdosi z Prahy a dojednává technické detaily.

5/3/05 10:15  
Anonymous Anonymní said...

A nejenom hi-tech, muze to byt treba i zakaznicka podpora. American Express UK to zrejme pouziva, s ruznymy vysledky...

Mike

5/3/05 10:28  
Anonymous Anonymní said...

Ja som len teraz nedavno dostal job - v HP na Slovensku. Tu sa tiez buduje velke centrum, kt. ma mat az 1800 zamestnancov, kt. budu prevazne poskytovat sluzby ako napr. vzdialena sprava pocitacov/systemov. Ja konkretne budem zasa robit nieco (neprezradim radsej, kedze kvoli blogom uz par ludi vyhodili :)), pricom moj sef sa nachadza niekede vo Svajciarsku a tim s kt. budem robit je rozhadzany po celej EU. Vystupy budem davat dalej na spracovanie do Indie. No..uz sa tesim.

6/3/05 21:49  

Okomentovat

<< Home